Hypotheek voor containerwoning

Stel je hebt bijvoorbeeld geen overwaarde, die vrij is gekomen door verkoop van je vorige huis, waarmee je een containerwoning wilt kopen. Zijn er dan banken of andere geldverstrekkers die een hypotheek verstrekken op containerwoningen?

Jeroen Wolfsen, product Expert en oprichter van Moneywise, is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij zegt: "Ja, maar eigenlijk alleen als de woningen die volgens een koop - aanneemovereenkomst niks te maken hebben met zeecontainers.....klinkt een beetje raar. Maar de containerwoning is voor banken een lastig verhaal. Een bank wil niet iets financieren waarvan ze denken dat het opgetild en op een vrachtwagen gezet kan worden. Want dan zijn ze het onderpand waar de hypotheek op rust kwijt. Nu zien we dat de woningen die nu gebouwd worden, zeecontainers als basis hebben, maar dan is er meer mogelijk."

Daarom zet Container Creator de containerwoningen vast aan de fundering en daarnaast voldoet de woning aan het bouwbesluit. De meeste containerwoningen zijn ook aan elkaar geschakelde containers. Eventueel kunnen de containers aan de buitenkant bewerkt worden met bijvoorbeeld hout of steen, zodat het aan de buitenkant niet herkenbaar is als container. Met een 3d artist impression (Container Creator kan deze voor € 150,- voor u maken inclusief 1 revisie, welke na opdracht voor de woning uiteraard weer op de aankoopsom wordt verminderd) en de kosten van de desbetreffende woning kunt u met een gerust hart naar de bank, omdat de containers inderdaad als basis voor de woning worden gebruikt.

Vooral voor starters is dit natuurlijk een uitkomst om een woning te verkrijgen, door op een kavel toch een betaalbaar huis te kunnen laten plaatsen.