Duurzame recreatiewoning

NEW BUILD 🗝️ zeer mooie en gewaardeerde opdracht voor een 60m2 (2x 40ft hc cntrs) duurzame recreatiewoning met externe opslag van een 20ft cntr 15m2. De bouw gaat zeer voorspoedig en het persoonlijke contact met opdrachtgevers is geweldig, transparant en heel natuurlijk!

Elke bouw begint bij een eerste contact, visie, ontwerp en persoonlijke verhaal van de opdrachtgever. Zo ook deze opdracht en dat maak het voor mij persoonlijk extra speciaal!

De huizen in Nederland worden over het algemeen steeds duurzamer. In veel woningen wordt daardoor steeds minder energie verbruikt en dat is goed voor het milieu en natuurlijk ook met het oog op de uitgaven. Bovendien is het prettig wonen, want binnen is het overal gelijkmatig warm en er komt geen kilte van de vloeren of de muren als deze voor goede isolatie zorgen. Het tocht er niet en het is er niet vochtig. Dat is beter voor de gezondheid van het hele gezin én voor de staat van de woning. Het is dus een goed idee om je tweede woning ook duurzamer te maken.

Duurzamer is minder energie gebruiken

In de recreatiewoning kun je ook al duurzamer leven. Dat doe je door onder andere minder energie te gebruiken en eventueel een deel van de energie die je gebruikt zelf op te wekken. Natuurlijk kies je ook voor zuinige apparaten en verlichting.

Energie besparen door isolatie en zonnepanelen

Je kunt het energieverbruik tussen verschillende woningen vergelijken. Dan zie je dat bewoners van woningen die goed geïsoleerd zijn minder energie verbruiken dan die van woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Hoe kun je isoleren en wat doet dit? Door de spouwmuren, wanden en het dak te goed te isoleren, verliest de woning minder warmte. Ook het installeren van dubbel glas verbetert de isolatie van de woning. Verder kun je het energieverbruik omlaagbrengen door zonnepanelen op het dak te leggen, want dan ga je je eigen energie opwekken én gebruiken waardoor je minder afneemt bij de energieleverancier.

Stay Tuned!

#containerwoning

#recreatiewoning

#recreatie

#vakantietijd

#vakantiehuis